5 ting din kat skal have

5 ting din kat skal have

Hvis du er kæledyrsejer, så er du sikkert en af dem, som elsker at forkæle dit kæledyr. Det kan næsten aldrig blive for meget. Det kan også være, at du skal have din første kat, og så ved du ikke, hvad du skal have for at sikre, at din kat trives hos dig. Den skal helst føle sig ligeså hjemme som dig. Er du nybegynder som katteejer, eller trænger til at få en opfriskning i forhold til, hvad der er musthaves for katten, kan du læse med her.

 

1. Kattebakke med kattegrus

Der er mange forskelle på hund og katte. En af de store forskelle er selvfølgelig, at katten har et toilet indendørs, mens hunden har det udendørs. Derfor skal du sørge for, at der er et toilet til katten, så du ikke finder griseri i hjørner i huset. Du skal derfor have en kattebakke med kattegrus i. Kattegruset skal skiftes jævnligt med det katten har efterladt i bakken.

 

2. Kattelem

Du bør have en kattelem, så katten selv kan gå ud og ind, som den har lyst til. En kat har brug for at være en del ude og gå op opdagelse, så du skal ikke tage det personligt, hvis den er meget ude. Fordelen er, at du ikke skal gå tur med katten, som en hund. Den er meget selvstændig og kan selv lufte sig. Find forskellige kattelemmer her.

 

3. Kattemad og skåle dertil

En kat har brug for god næring, som du bliver godt dækket ind med ved at købe kattemad, der er lavet specifikt til katte. Så må du selv finde ud af, hvilken type din kat bedst kan lide. Husk også at lave et madhjørne til katten, hvor den kan spise sin mad samt drikke vand fra.

 

4. Legetøj

Det sjove ved katte er, at de elsker at lege med alverdens legetøj, hvor du kan være med i legen. Der findes aktivitetslegetøj, som små muse med klokker i, bolde, fiskestænger med fisk på og meget mere.

 

5. Kradsetræ

Kender du lidt til katte, så ved du, at de elsker at kradse i alt muligt. For at undgå det bliver i dine møbler, bør du investere i et kradsetræ eller kradsebræt, hvor katten kan få sit behov med at kradse opfyldt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *