Alt du skal vide om reglerne for motorcykelkørekort

Alt du skal vide om reglerne for motorcykelkørekort

Stadig flere danskere vælger at få sig et motorcykelkørekort, heriblandt unge mennesker. Dog er der mange, der ikke kender reglerne for at tage selve kortet. Der findes nemlig tre forskellige typer, som giver ret til at køre forskellige typer af motorcykler. Er du interesseret i motorcykler og kunne du måske tænke dig at få et kørekort til MC, så læs med i denne artikel, hvor du får et oprids af de vigtigste regler.

De tre forskellige kort

Der findes tre forskellige motorcykelkørekort, som kaldes A1, A2 og A.

  • A1 er det kort, du kan tage, når man fylder 18 år, og det giver dig lov til at køre en lille motorcykel.

  • A2 kan du tage, når du fylder 20 år, og det giver dig lov til at køre en motorcykel med 47,5 hestekræfter.

  • A er det største MC-kort, som du kan tage, når du fylder 24. Dette kort giver dig lov til at køre alle størrelser af motorcykler.

Selvom det kræver bestemte aldre at tage det mellemstore eller det store kort, kan du få det store motorcykelkørekort som 22-årig, hvis du i to år har haft det mellemstore kort.

Lovkrav om undervisning

Når du skal tage et motorcykelkørekort, skal du igennem både teori og praktisk undervisning, som du også skal, hvis du tager kørekort til bil. Teoridelen består af mindst 29 lektioner af 45 minutter. Den praktiske del består derimod af mindst 22 lektioner, som er delt ud i tre forskellige dele. Først skal du have 4 lektioner på manøvrebane, også kaldet kravlegården. Derefter skal du have 5 lektioner på køreteknisk anlæg, og sidst skal du have 13 lektioner på vejen. Du kommer dog ikke til hverken teoriprøven eller den praktiske køreprøve, før din kørelærer mener, at du er klar til at kunne bestå begge prøver.