Amerikansk mad er ideelt til sammenkomster

Amerikansk mad er ideelt til sammenkomster

Når du tænker på traditionel amerikansk mad, vil du med stor sandsynlighed tænke på bl.a. burgere, pommes frites, friturestegt kylling, deep pan pizza og pulled pork. Men amerikansk mad er meget mere end de retter, landet forbindes med i Europa. Der findes rigtig meget lækker mad fra staterne, og vil du gerne opdage den amerikanske gastronomi, så er en amerikansk buffet måske noget for dig.

 

Det amerikanske køkken er meget mere end du tror

Der er mange retter, der bliver overset, når tanken falder på amerikansk mad. Blandt andet er der

  • Brisket-kød, der bedst kan betegnes som en oksekødsudgave af pulled pork.
  • Porterhouse steak, der minder om en T-bone men indeholder en større mængde mørbrad.
  • Pies eller tærter, hvor især æbletærten er kendt herhjemme, men der findes flere hundrede varianter.

Derudover er det også værd at bemærke, at mad i USA ofte er både mere salt og stærkere krydret end i Europa. Jo tættere du kommer på Mexico, jo stærkere bliver maden. Når det amerikanske køkken bliver serveret på de europæiske breddegrader, er der dog taget hensyn til det, og maden er blevet tilpasset til de europæiske smagsløg. Sidst men ikke mindst har de fleste områder og stater i USA deres egne retter og tilberedningsmetoder, og eftersom USA er et kæmpestort land, findes der dermed også meget lækker mad, der bare venter på, at andre end de lokale opdager det.

 

Du kan overraske dine gæster med amerikansk mad

Er du midt i at skulle arrangere et selskab, eller påbegynder du planlægningen snart, og mangler du mad til festlighederne, så kan du med fordel vælge en amerikansk buffet. På den måde vil du kunne servere noget smagfuldt og delikat, samtidig med at du med al sandsynlighed overrasker de fleste gæster med maden. De vil med stor sandsynlighed ikke forvente f.eks. peanut butter BBQ-marineret svinebryst, cornbread, mac’n’cheese salat, muslinger og rejer, når du fortæller dem, at du serverer amerikansk mad til din sammenkomst. Og udover at servere og spise lækker mad, så er der også en glæde ved overraskelsesmomentet.

 

Hvad koster det?

Priser på buffeter varierer alt afhængig af udbyder, indhold, råvarer, kvalitet, madmængde, antal kuverter mv., men det behøver ikke at være dyrt at få maden udefra. En lækker buffet kan nemlig fås for under 300 kr. pr. kuvert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *