Den nemme måde at låne penge

Den nemme måde at låne penge

Som forbrugere bliver vi dagligt mindet om kviklån og muligheden for at låne penge nemt og hurtigt – f.eks hvis vi skal have renoveret huset. Vi bliver ofte gjort bevidste om de utallige lånemuligheder, der findes, og hvor nemt, fleksibelt og hurtigt det er at låne penge. Men kan det nu også passe, at det er så nemt? Ja, det kan det faktisk – i hvert fald hvis vi først bruger lidt tid på at sætte os ind i de mange begreber og forskellige lånetyper, og hvis vi husker på, at der findes flere forskellige platforme end dem, vi umiddelbart bliver præsenteret for. En hurtig undersøgelse af markedet og mulighederne viser, at der ikke skal meget til for at finde en billigere og bedre løsning, og når vi først er inde i mulighederne, er det let at finde frem til de rette platforme.

Lån penge på farten

Vi er ofte på farten, og i den travle hverdag vi lever i, er der ikke altid tid til et møde med bankrådgiveren. Det er derfor en kæmpe tidsbesparelse, at det er muligt at søge rundt i de forskellige lånemuligheder via mobiltelefonen. Og ikke nok med det – det er sågar muligt at ansøge om og modtage lån direkte via telefonen. Vi kan altså skære mange led af i låneprocessen og hurtigt og simpelt modtage de penge, vi har brug for. Dog skal vi huske at være kritiske, da det sommetider er de hurtigste lånemuligheder, der ender med at blive de dyreste.

Hurtige lån er ikke nødvendigvis de dyreste lån

Som hovedregel har de hurtige lån en højere rente end banklån, og det er der forskellige årsager til. For det første er kviklån og forbrugslån ofte meget lavere lån end banklån, og låneudbyderne kan derfor tillade sig at have en højere rente. For det andet er disse typer lån usikrede, hvorimod banklån er sikrede. Udbyderne af kviklån har altså ikke nogen garanti fra lånetageren i form af hus eller bil, og de sætter derfor renten højere for at sikre, at de får deres penge tilbage. Bankerne tilbyder til gengæld sikrede lån med lavere renter, da de kan få deres penge tilbage i form af et eventuelt hussalg. Det vil altså sige, at der er fordele og ulemper ved begge lånetyper, men at de hurtige lån som kviklån og forbrugslån ikke nødvendigvis er de dyreste lån, hvis man formår at betale pengene tilbage indenfor en rimelig tidsgrænse.