Det skal du være opmærksom på når du tager et kviklån

Det skal du være opmærksom på når du tager et kviklån

Der findes efterhånden rigtig mange lånemuligheder. Ikke bare på det danske marked men i den grad også på det internationale marked. Som forbruger kan det være lidt af en jungle at finde rundt, og altså dermed svært at finde det rigtige lån til ens behov. Der er dog heldigvis hjælp at hente, og gider du bruge lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige lån og udtryk, er du bedre stillet, hvis du skal låne penge. Du får her på siden en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du tager et hurtig lån, kviklån, forbrugslån og hvad de efterhånden bliver kaldt.

Gå aldrig med det første og det bedste lån

I og med der er så mange forskellige udbydere af lån, så er der også jævnligt gode tilbud, der kan være værd at holde øje med. Dog bør du aldrig bare vælge et lån, fordi det bliver markedsført billigere. Her skal du sætte dig ind i det pågældende lån og se på specifikationerne i form af ÅOP, rente, løbetid og så videre. Find derfor altid en 3-4 forskellige lån, som du så sammenligner detaljeret. Kender du dine behov, som du forhåbentligt gør inden du låner, vil du nemmere kunne finde det økonomisk mest attraktive lån. Nogle gange er der nogle fine tilbud, hvor man som førstegangslåner ikke skal betale renter, og det kan altså være en fordel at benytte sig af. Der findes heldigvis mange gode hjemmesider, som klarer processen med at sammenligne de mange lån, der er i lånejunglen.

Hvordan er tilbagebetalingskravene?

Et andet rigtig vigtigt fokusområde, som du bør have, når du skal have, når du låner, er tilbagebetalingskravene. Hvor hurtigt kræves det, at du betaler lånet tilbage? Og hvordan er renterne osv. Når du kender den månedlige ydelse, så er det også vigtigt, at du holder den op mod dit tilrådighedsbeløb, så du kan se, om du kan betale lånet tilbage. Kan du ikke det, må du vente med at låne, til din indtægt er højere. Da renterne er høje på forbrugslån, kviklån og så videre, kan man hurtigt få forstørret lånet, og det kan ende rigtig galt, hvis du ikke er opmærksom.

Er du klar til at låne?

Når du har fundet de rigtige lån, bør du igen altid tænke dig om, om det nu også er nødvendigt for dig at låne. Det kan hurtigt blive dyrt. Overvej eventuelt om det ikke bedre ville kunne betale sig for dig at spare op i stedet eller rådfør dig med et familiemedlem eller en bekendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *