Hvordan indretter jeg mit badeværelse?

Hvordan indretter jeg mit badeværelse?

Badeværelset er en flersidet terning, når det kommer til indretning. For vil man have et afdæmpet, beroligende rum til de sene aftener, når man er træt og på vej i seng, eller vil man have et lysende, opvækkende rum til de tidligere morgener, hvor man skal opfriskes. Det er svært at finde balancegangen mellem de to, og hvordan indretter man badeværelset, så den har de bedste af de to verdener? Er det lyset, der skal gøre, eller er det dekorationen i form af diverse synsbehagere, der skal gøre forskellen? – find nogle af svarene på Forbrugerhuset. Indretningen kan være svær, men ikke umulig. Det gælder blot om at have fokus de rigtige steder, og vide hvilke dele af badeværelset, der har den største og bedste effekt.

5 ting der giver det perfekte badeværelse

  1. Selve indretningen skal være i orden. Indretningen af badeværelsets søjler (f.eks. bruseren, toilettet, håndvasken osv.) skal kortlægges først, da alt andet står i relation til disse ting. Hvis badeværelset skal laves helt om, kan det være god idé at få en arkitekts syn på, hvordan disse søjler skal placeres.
  2. Stilen. Næstefter kommer valget af stilen. Er du mest til det moderne badeværelse med mat, sort gulv og skarpe kontraster, eller hælder du mere til retro-stilen med sort/hvid klinker og de klassiske facetter? Stilen bestemmer resten af badeværelsets indretning.
  3. Lys. Her har du 3 hovedmuligheder. Du kan vælge kraftige, skarpe lys, der giver en følelse af vågenhed. Du kan vælge nogle flotte, moderne lamper med lavere lysstyrke til en følelse af afslappethed. Eller du kan tage midtervejen og vælge et lys med justerbar lysstyrke, så du er klar til både morgenen og aftenen. Selve lamperne kan også indpasses i badeværelsets stil.
  4. Dekoration. Igen betyder selve stilen meget for udvalget af dekoration. Hvis du har valgt det moderne, så kan få dekorative elementer give en ekstra følelse af det hypermoderne. Hvis du har valgt det gammeldags, kan dekorationer som små, runde spejle virke som portaler ind i fortiden.
  5. Møbler. For modernitet, så vælg skarpe, kontrastende farver. For wellness-looket, så vælg matchende, grålige farver.