Køb bæredygtigt børnetøj

Køb bæredygtigt børnetøj

I en verden hvor vi i stigende grad må huske hinanden på at passe godt på vores klode, kan du også tænke bæredygtighed ind i børnenes tøj. Børnetøj bliver nemlig ofte hurtigt skiftet ud, som barnet vokser. Derfor kan det være en god ide at tænke disse ting ind, hvis du vil have en mere bæredygtig tilgang til dine børns tøj.

Gå efter mærkningerne for bæredygtighed

Med femtiden in mente er flere tøjfabrikanter begyndt at mærke tøjet, så du ved, hvordan det er produceret. Hvis du vil være sikker på, at du køber bæredygtigt børnetøj som fx WHEAT eller MOLO, så gå efter de forskellige mærkninger. Du kan nemlig både få tøj, der er produceret økologisk, under FairTrade-forhold og som sparer miljøet for yderligere belastning. Ofte vil det være helt tydeligt, hvis der er gjort en ekstra indsats for at mindske forbrug eller behandle arbejderne ordentligt. Tjek mærkerne i tøjet, for der vil det fremgå, hvis det er produceret på bæredygtig vis.

Køb brugt børnetøj og spar både penge og klimaet

Fordi børn vokser hurtigt, kan det være en god ide, at du undersøger genbrugsbutikker og salgssider for brugt tøj online. Her vil du nemlig kunne finde tøj, der næsten ikke er brugt. Dermed sparer du miljøet for endnu mere forbrug, hvis du vælger at handle brugt børnetøj.

Ved at vælge brugt tøj, slipper du også for at betale dyrt for nyt. Hvis du køber nyt, og børnene hurtigt vokser ud af det, kan du også selv sætte det brugte børnetøj til salg og tjene lidt af udgiften ind igen.

For dine børns fremtid

Det lyder måske som en kliche, men tænk bæredygtigt for dine børns fremtids skyld. Selvom børnetøj synes som en uskyldig ting, så er vores generelle forbrug i Vesten en stor belastning for miljøet. Derfor kan du gøre en miljørigtig indsats og tænke over dit forbrug – også når det kommer til dine børns tøj. Vælg certificerede mærker og køb brugt.