Køkkentilbehør – sådan får du det til at passe ind i dit køkken

Køkkentilbehør – sådan får du det til at passe ind i dit køkken

Køkkenet siges at være husets hjerte, det er for de fleste altafgørende at det er stilfuldt såvel som praktisk. Køkkenets historie starter som et sted hvor tjenestepigen kunne gå i fred og lave mad. I 1950’erne ændre dette sig da tjenestefolk bliver mindre populære og husmoderen flytter ind som dronningen af køkkenet. Først i 1960’erne forvandler køkkenet sig til det meget populære såkaldte samtalekøkken. Her samles familien og gæsterne om madlavningen og hyggen. Denne trend med samtale og køkken i samme rum er blevet taget meget længere med introduktionen af det nye køkken alrum, her er både stue, spisested og køkken blevet kombineret til et sted hvor både børn og forældre bruger meget af deres tid.

Køkkener kan oftest placeres i to kategorier, det moderne minimalistiske køkken og det åbne praktiske køkken. Disse to slags køkkenstile har begge deres stærke og svage sider. Hvad der er ens for dem begge er, at køkkentilbehør er alfa og omega, derfor kan du finde et stort udvalg af forskellige slags køkkentilbehør i alle mulige former og farver her.

Det åbne og praktiske køkken

Det praktiske køkken er det vi er vant til. I sådan et køkken har alle flader en eller anden form for tilbehør hængene. Her er alle mulige sjove og mærkværdige figurer velkomne. Ofte udfører disse objekter også en eller anden opgave i hverdagen, som for eksempel en the si udformet som en mand. Man ser også ofte de meget populære opbevaringskrukker og glas. Deres enorme popularitet ligger i muligheden for at opbevare mad, og andre ting på en måde der ser pæn ud. Udover at det ser pænt ud, ligger geniet ved det åbne køkken i at man nemt kan finde lige det man mangler. Ofte er der hylder på væggen, hvor krukkerne står på rad og række. I denne slags køkkener er spillet mellem de forskellige farver også særdeles vigtigt. Hvis selve køkkenet er sort og hvidt, kan man med fordel anskaffe sig et væld af små fiduser som pyntegenstande og brugbare objekter. Selv glas, krus og tallerknerne kan være af forskellige former og farver.

Det moderne køkken

Det moderne køkken er lidt mere uvant for mange. Her hersker ordentlighed og et tomt køkkenbord. Alt overflødigt er gemt væk i skuffer og skabe, i disse skabe ses også udelukkende ensartet porcelæn og service. Tilbehøret er minimalistisk hvis det skal stå fremme, ellers bliver det igen pakket væk i en skuffe. I sådan et køkken er tilbehøret måske ikke så synligt men det er ligeså vigtigt som i andre slags køkkener. Når man indretter det moderne køkken er det vigtigt at vælge farver som passer sammen, oftest er selve køkkenet sort og hvidt så derfor kan med fordel anskaffe sig tilbehør som følger den samme stil uden at det kun bliver sort-hvidt.

 

 

 

Hvordan skal jeg placere mit køkkentilbehør?

Uanset om du har valgt at indrette dit køkken i den moderne minimalistiske stil eller i den åbne og praktiske stil er det smart at følge nogle generelle regler for hvordan man skal placere tingene i forhold til hindanen. Køkkenet kan opdeles i nogle forskellige zoner, her er fælles for alle hvad man bruger i hver zone og tilbehøret der følger med bør derfor også placeres tæt ved.

Zone 1, opvaskecentralen

Ved opvaskecentralen er vasken, opvaskemaskinen og oftest skraldespanden. Det giver derfor god mening at placere inventar som opvaskestativ, sæbedispenser, opvaskebørster og bakker med mere. På væggen er knager til håndklæder og viskestykker også en god idé

Zone 2, tilberedningscenteret

Tilberedningscenteret kan med fordel placeres tæt ved opvaskecentralen, på den måde kan du nemt gøre gryder og pander rent. Gryder og pander bør også være tæt på sammen med grydelapper og andre vigtige køkkenredskaber.

Zone 3, madlageret

Ved madlageret er masser af bordplads og køleskabet essentielt. Knive, bestik, skåle, fade, skærebræt og så videre bør være tæt på da det er her du skal finde, forberede og anrette din mad.

Udover at placere dit tilbehør i disse zoner er det også vigtigt at du holder dit køkken nogenlunde stort og åbent. Især hvis du gerne vil have det populære samtale køkken er det vigtigt at holde en masse åben bordplads. Her kan dine gæster stå og snakke med dig mens du laver mad eller i hjælpes ad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *