Lav din egen juice og undgå begynderfejl

Lav din egen juice og undgå begynderfejl

Juice er en sjov og nem måde at få den rigtige mængde frugt og grønt hver dag. Juicen er blevet populariseret og gjort trendy af bloggere, fitness-eksperter og madelskere verden over. I disse dage er den næsten ikke til at komme udenom. Men det kan være svært at komme igang med at lave sin egen juice, hvis man er i tvivl om de grundlæggende ting. Herunder kan du læse, hvad du skal gøre for at lave en god juice, der giver masser af energi.

 

5 tips til en lækker juice

  1. Prøv dig frem med smag, farve og duft. Hvis du vil bruge juicen som vitaminsupplement, er det vigtigste, at det er en juice du har lyst til at drikke. Prøv dig frem med forskellige smagsnuancer, og kombinér frugt og grønt og få et stor smagsoplevelse med både surt og sødt.
  2. Brug forskellige ingredienser. Varierer du mellem et stort udvalg af forskellige typer frugt og grønt, så får du mange flere forskellige vitaminer og næringsstoffer. Du undgår ligeled at blive træt af at drikke den samme juice dag ud og dag ind.
  3. Hold fokus på grøntsagerne. For de fleste er det sværeste at få nok grøntsager. Den søde frugt glider lidt nemmere ned, men indeholde også meget mere sukker, der får blodsukkeret til at stige og falde. Derfor er giver det god mening at presse flest grøntsager, som giver god, stabil energi til dagen. Prøv et blandingsforhold med 80% grønt 20% frugt.
  4. Opbevar den fornuftigt. Juicen er altid lækrest, når den er friskpresset. Men skal du have din juice med, så sørg for at fylden den i en lys- og lufttæt beholder. Fylde juien helt op til kanten og undgå luftbobler, der får frugten til at oxidere. Ligeldes kan saften fra en citron kan også virke konserverende.
  5. Få mest energi ud af juicen ved at tilføje olie. Olie hjælper dig til at optage vitaminerne bedre. Samtidig kan olie også holde blodsukkeret stabilt igennem dagen. Prøv for eksempel hørfrøolie.

Få styr på dit udstyr!

Er du ny i juiceverdenen, så skal du nok starte med at anskaffe dig en saftpresser. Det er faktisk det eneste og vigtigste redskab, du får brug for. Vil du læse mere om de bedste saftpressere i Danmark, så læs med her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *