Mangler du inspiration i køkkenet? Få denne hurtige, nemme og lækre pulled pork opskrift!

Mangler du inspiration i køkkenet? Få denne hurtige, nemme og lækre pulled pork opskrift!

Pulled pork er en ret bestående af svin og BBQ, som er hovedingredienserne. Retten er oprindelig fra de sydlige stater i USA, hvor man på traditionel vis bruger trevlet svineskulder marineret i BBQ.

De amerikanske madtraditioner er blevet en stor del af de danske spisevaner – især pulled pork er en af staternes konstellationer, der i Danmark er blevet en stor favorit på bordet i sommermånederne, og generelt bare en stor succes på de danske spiseborde.

Den nemme opskrift på pulled pork – sådan skal den laves:

  • Start med at lægge kødet op i en gryde og tilsæt herefter krydderier og øl.
  • Gryden stilles inde i ovnen ved 150 grader varmluft i 3 timer.
  • Imens den er i ovnen laves BBQ saucen. Herefter bliver ketchup og brun farin blandet i en skål og smagt til med salt og peber. Skal og saft fra citronen tilsættes, samt sennep.
  • Nakkefileten tages ud i ovnen efter de 3 timer og bliver her placeret på et fad. Man skal huske at fjerne krydderierne fra kødet.
  • Kødet rives nu fra hinanden med to gafler, og BBQ saucen tilsættes. Det hele vendes rundt.
  • Bliver serveret mellem to stykker groft brød.

I denne opskrift er kødet lavet i ovnen. Det er en god idé til dem, der eksempelvis bor i lejlighed. Med denne opskrift fungerer det forrygende godt, og man kan være ganske tilfreds med det færdige resultat.

Den tager 3 timer i ovnen, men god mad tager tid, og kærlighed at lave. Langtidsstegt kød bliver nemlig, gennem den lange tilberedningstid, lækkert mørt. Det er også af denne grund, at pulled pork kan trækkes fra hinanden med to gafler, da det lige netop er blevet meget mørt, og lækkert!

Herefter er den klar til servering, hvad enten det er til den store gourmetmiddag, eller til hverdagsmåltidet.