Minilån – Hvad er det, og hvad kan man bruge det til?

Minilån – Hvad er det, og hvad kan man bruge det til?

Mange har måske oplevet – især studerende – at man kan have en smule stram økonomi sidst på måned, hvor man har formøblet pengene til lidt for meget sjov og spas. Derfor står man nu og skal leve for relativ et lille beløb, og ender nok med at tage pastaen frem, for at kunne leve for de resterende penge, der er tilovers.

Men heldigvis findes der et såkaldt minilån, der kan hjælpe netop dem, der har stået en i lignende situation eller blot manglet de sidste penge for at kunne tage på charterrejse med familien.

Og hvad et minilån egentlig er og hvilke fordele der er ved det, vil du kunne læse mere om i indlægget mere om her.

Hvad er et minilån så?

Minilånet er ligesom et online lån for en mindre sum penge, hvor der vil være tale om beløber der vil ligge imellem hundred kroner til et par tusind. Beløber der ikke ville kunne lånes i eksempelvis banken. Minilånene er ofte kortsigtet på baggrund af de små beløber, der tale om, men minder det ikke om et kviklån?

Jo, ligheden mellem de to låntyper er anselige, og du har formentlig også hørt det samme andre steder.

Grundet minilånenes størrelse henvender den sig ofte til folk med små udgifter – eksempelvis tandlægeregningen eller penge til det sidste dage i måneden.

Fordelene ved et minilån

Det er utrolig nemt og hurtigt at ansøge et minilån, og få klik på tasterne vil du kunne finde en række låneudbydere af minilån, der vil have en overskuelig ansøgningsformular.

Det kræver heller ikke det store for at ansøge om et minilån, du skal blot huske følgende ting: dit Nemid, koden til internettet og computeren – nemmere bliver det ikke.

Ansøgningsprocessen for lånet er uhyre nem og hurtig, hvis du altså har de tre ovenstående ting. Som sagt, har låneudbyderne overskuelige ansøgningsformularer og forskellige værktøjer, der kan hjælpe dig til at vælge minilånet, der er bedst til dig. Og så foregår hele processen online!

Derefter kommer penge direkte ind på kontoen, og du slipper for at skulle argumentere for din sag end hvis du eksempelvis skulle have lånt pengene fra familie eller bekendt. Dog, skal minilån tilbagebetales hurtigt igen, med en betalingstid på typisk mellem 2-6 uger. Men det lægger ikke nogen grund til bekymring, da beløbene vil være forholdsvis overkommelig at skulle betale tilbage. Og du vil være sikker på at kunne betale dem tilbage – hvis du altså har haft økonomibrillerne på, mens du foretog lånet.

Det er også af disse årsager, at minilånene har været populære det seneste stykke tid, og der er mange som benytter sig af denne lånemulighed. Og det er jo heller ikke uden grund, at folk vælger at tage minilån. Der kan opstå kedelige situationer, hvor minilånet kan være en god løsning, hvis man ikke kan finde pengene på andre måder. Står du og har brug for en telefon, fordi du mistede den gamle? ”Valgte” bilen at gå i stå på vejen til arbejdet? Eller blev det årlige tjek hos tandlægen lidt dyrere end du havde forventet? Alle disse scenarier kan løses med minilånet.

 

Men kan alle så søge om et minilån?

Nej, det kan de ikke. Der er nogle enkelte krav forbundet med minilånet. Men bare rolig. Kravene for minilånet er forholdsvis nænsomme sammenlignet med andre lån, og der kræves også en minimal mængde af informationer fra din side, når du skal søge om lånet. Herunder er der en række af de typiske krav for et minilån. Det er dog værd at nævne det kan variere fra låneudbyder til den næste. Hold derfor altid øje med de forskellige krav, der er på de forskellige sider.

  • Du er myndig og er fyldt 18
  • Har fast indtægt
  • Kan under skrive under med brugen af NemID
  • At du ikke befinder dig i RKI.

Det var faktisk det hele – det var da ikke så slemt? Aldersgrænsen kan være forskellig fra, alt efter låneudbyderen du vælger. Og hvis det viser sig, at du skulle være en ung låner, vil det ikke være alle steder, hvor du vil kunne låne som 18-årig, og der kan være begrænsede lånemuligheder på grund af aldersrestriktioner i lånepolitikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *