Overvejer du at blive iværksætter? Så skal du være opmærksom på følgende

Overvejer du at blive iværksætter? Så skal du være opmærksom på følgende

Går du med iværksætter drømme og ønsker at kunne være din egen chef? Så er du ikke den eneste. Det gør rigtig mange nemlig, men det er de færreste, som rent faktisk får gjort noget ved dem. Det kan virke skræmmende for mange ikke at have udsigt til nogen indtægt, og derfor ender mange også med at forblive som lønmodtager hele deres arbejdsliv.

Det er ikke 8-16

Mange har den forestilling, at iværksættere kan nøjes med at arbejde fra 8-16 hver dag. Det skal du kunne på sigt, da din virksomhed så ellers ikke vil have et godt fundament. Men i starten, vil det kræve mere arbejde, fordi du skal have skubbet virksomheden i gang. Der skal skaffes kunder, udvikles produkter og så videre. Det er en hård proces, hvor man må være ben hård i sine prioriteringer. Har du en partner, så skal han eller hende være bekendt med, hvad du går ind til og kunne bakke 100% op. Det samme skal din vennekreds for det er ikke sikkert, at du lige vil kunne deltage i alle arrangementer, der bliver holdt i din vennekreds.

Du skal kunne bo på en sten

Særligt mange unge har en forestilling om, at iværksætter er sådan nogle med fede Rolex-ure, dyr champagne og lækre sportsvogne. Det er dog ikke sandheden. Dem der har det, har kæmpet sig til det, og det er ikke noget, som kommer fra første dag. Det kræver hårdt arbejde og blod, sved og tårer. I det første lange stykke tid vil der sandsynligvis ikke være penge til at kunne gå på sushi-restaurant, og mange må leve af rugbrød eller spaghetti. Dog skal du også vide, at det er en helt fantastisk rejse, og de ”rigtige” iværksætter er fuldstændig ligeglade, om de skal sove på en madras på kontoret, fordi de brænder så meget for deres virksomhed.

Mange hatte på

Som nystartet iværksætter har man som regel mange hatte på. Er i et team er det naturligt, at i har forskellige roller, men er du alene skal du som regel klare alt i starten. Det er ikke sikkert, der er råd til en bogholder i starten, og derfor skal du kunne klare regnskabet. Det er også dig, som skal sørge for markedsføring, salg samt andre administrative opgaver. Du skal være klar til at tage de forskellige hatte på. Det er faktisk en fantastisk oplevelse at kunne se tilbage på, da man selv stod at pakkede varer på sit lager. Det er ren nostalgi. Ligeledes brænder mange iværksættere så meget for deres virksomheder, at de gør hvad det kræver. Om de så skal bogføre bilag hele natten…

Det kan godt være, at livet som iværksætter kan virke skræmmende ud fra ovenstående. Det er hårdt, men det er også fedt! Når du (forhåbentligt) står på den anden side, vil du være stolt og kunne se tilbage på en helt fantastisk, udfordrende og lærerig rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *