Råd til at slippe af med tinnitus

Råd til at slippe af med tinnitus

Har du ofte eller engang i mellem problemer med tinnitus, som er en forfærdelig og forstyrrende oplevelse i hovedet? Med denne lidelse mister mange koncentrationsevnen, og det kan være vanskeligt at slappe af. Desuden kan energiniveauet falde markant. Der er dog nogle råd, du kan tage i mod her, som hjælper på tinnitus, hvis du er generet af det.

Hvordan opstår tinnitus?

Lidelsen tinnitus er en oplevelse af indre lyd, som er lokaliseret i ørerne, men det fæles som om, den er i hovedet. Denne kan kun høres af personen, som har tinnitus. Man kan opleve lyden i et af ørerne eller begge ører.

Lidelsen kan komme langsomt snigende, og hvis det er tilfældet, vil det typisk være i forbindelse med stress eller træthed. Tinnitus kan også opstå pludseligt, uden at man kender den eksakte årsag. Tinnitus kan eksempelvis skyldes, at man har været udsat for kraftig lydpåvirkning, men faktisk er det oftest sålaedes, at man ikke kan finde én forklaring på, hvorfor tinnitus opstår.

Mellem 40-45 % af befolkningen har oplevet dette i en kort eller længere periode.

Hjælp til din tinnitus

Der er heldigvis nogle initiativer, du kan tage, hvis du oplever tinnitus eller susen for ørerne. Disse er her:

  • Undgå disse madvarer: Madvarer med raffineret sukker, alkohol og koffein forstærker tinnitus. Derfor bør du undgå madvarer med for højt indhold af disse.
  • Kontakt en læge: Få undersøgt om du har ørevoks, infektioner i ørerne eller forhøjet blodtryk, da disse årsager kan skyldes tinnitus eller susen for ørerne. Har du ligefrem en diagnose på tinnitus, så kan du blive behandlet for det.
  • Brug mindre forstyrrelser: Ja det kan lyde mærkeligt. Men prøv at tillad dig selv at fokusere og koncentrere dig om noget med mindre forstyrrelser, der er til at holde ud. Det kan være stille musik i baggrunden, mens du arbejder. På den måde tænker du ikke hele tiden på tinnitus, hvilket kan hjælpe meget.
  • Undgå høje lyde: Høje lyde for en person, der lider af tinnitus, er dens værste mareridt. Det kan også skabe høreskader, som du kan risikere at have resten af livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *