Rygestop – hvad bør du vide om e-cigaretter?

E-cigaretter er et sundere alternativ til de normale cigaretter, men der er en del begreber og forskelligt udstyr, du med fordel kan sætte dig ind i. Derfor får du her en guide, der fortæller dig, hvad du skal vide om e-cigaretter.

 

Sådan bruger du den

Det er klart, at e-cigaretter fungerer anderledes end de normale tobakscigaretter, du er vant til. Det kræver lidt tilvænning, men det kommer hurtigt til at sidde på rygraden. På e-cigarettens batteri finder du en knap, der aktiverer e-cigaretten. Du holder knappen inde, mens du suger damp ind i din mund og slipper den, når du ikke længere suger. Du får en bedre oplevelse, hvis du husker at tage små og korte sug i stedet for lange og kraftige. Hvor ofte du skal udskifte væsken afhænger af dit brug og væskens kvalitet. Det er dog vigtigt, at du fylder din e-cigaret med ny væske, før den er helt tom.

 

Find den rigtige smag

Når du bruger e-cigaret, findes der utrolig mange smagsvarianter. Det betyder, at du kan finde frem til den smag, der passer til dig og dine behov. Du kan prøve væsker, der har en smag af alt fra tropiske frugter eller cola til mentol eller lakrids. Hvis du har haft svært ved at lægge de normale tobakscigaretter fra dig, er der også håb forude. Du kan nemlig finde e-cigaretter, der har smag af tobak, så du ikke skal gå på kompromis med den smag, du kender. Det kan godt tage noget tid, før du finder frem til din yndlingssmag, men det er heldigvis en spændende proces. Online kan du se udvalget af de mange forskellige smagetil din e-cigaret.

 

Ugentlig rensning

Din e-cigaret skal helst renses mindst en gang om ugen. Ved at rengøre e-cigaretten ugentligt, sørger du for, at den fungerer ordentligt i meget længere tid. Hvis din e-cigaret er begyndt at smage brændt, er det ekstra vigtigt, at du renser den. Korrekt rengøring sikrer, at din e-cigaret har så lang en levetid som muligt.