Sådan sikrer du dit tag mod regnvand

Sådan sikrer du dit tag mod regnvand

Det er nok ikke så ofte, at vi i grunden tænker over det, men ret beset er husets tag det eneste mellem os og vejret udenfor. Faktisk går det sjældent op for os, indtil noget går galt med taget, og der pludselig er akut brug for at få et nyt tag eller i hvert fald for at få lappet hullet. Det bedste er dog at holde taget ved lige, så der ikke sker skader i første omgang. Det er nemlig ganske sjældent, at tagskade skyldes en vægt lagt på taget. Langt størstedelen af tiden går taget i stykker på grund af slid, eller fordi det ikke er blevet taget godt af. Der er nemlig masser af ting, der kan gå galt med et tag.

Undgå fugt

For eksempel bør man, for så vidt muligt, undgå at der gror alger på en tag, da det uvægerligt kommer til at ødelægge tagstenene. Alger skyldes dog som oftest store mængde fugt, og det er ligeledes på listen over skadelige ting for ens tag. Hvis dit tag har en bule, hvor der samles vand, eller du ikke har fået installeret tagrenderne rigtigt, kan det alts ende med at blive katastrofalt.

 

Vil du gerne sikre dit gamle tag mod regnvand er der dog heldigvis ting, du selv kan gøre, uden nødvendigvis at skulle have en flok håndværkere ud forbi. En af disse er at installere nogle alu profiler på taget. Alu profiler er sådan set bare en zinkplade, der er blevet bukket fra profilen, så den har en helt speciel form. Den rigtige form på dine alu profiler kan derfor være med til at lede vand væk fra taget. Har du gang i andre gør det selv projekter kan alu profiler desuden også sikkert gøre nytte der. Du kan sågar få dem lavet lige præcis, som du vil have dem.