Sådan sparer du penge og varme

Sådan sparer du penge og varme

Ved du, om dit energiforbrug er for højt? De fleste huse kan faktisk reducere deres energiforbrug, hvilket både skåner din pengepung men også miljøet. Derfor kan det være fordelagtigt, at få tjekket om eller hvor dit hus kan efterisoleres.

Lidt om efterisolering

Ved efterisolering af et hus, vil der enten blive lagt ekstra isolering ind i konstruktioner, hvor der i forvejen er lidt isolering, eller hvor der ikke før har været isolering. Efterisolering af et hus kan bestå i flere forskellige indsatser. Det mest normale sted, der bliver tjekket for, om der mangler isolering, er i hulmuren. Og hvis det er tilfældet, vil det være det første sted, man sætter ind. Det er nemlig her, der er mest energi, der går til spilde. Det næste sted der tjekkes, er som regel loftet. Hvis dit hus er fra før 1985, er der en god chance for, at der ved efterisolering af loftet kan spares en del.

Spar penge

Når du optimerer din bolig og får isoleret, der hvor varmen siver ud, så vil dit forbrug af varme automatisk blive mindre. Det er denne optimering, der reducerer din varmeregning. Og det er også denne optimering, der hjælper til at reducere udslippet af CO2, hvilket kommer miljøet til gode.

Selvom du på længere sigt vil spare penge på varmeregningen, så koster det selvfølgelig også noget at få lavet efterisolering. Men du har over hele landet mulighed for at søge om 2 forskellige tilskud. Du kan søge om tilskud fra energiselskaber. Her vil tilskuddets størrelse afhænge af hvad der bliver lavet, hvor meget energi der spares og hvilket energiselskab det er. Du kan også trække arbejdslønnen til håndværkere fra i skat i forbindelse med energirenoveringer og klimatiltag. Det er det, der hedder håndværkerfradraget. Læs mere og  spar penge på isolering