Sådan vælger du den rette printer

Sådan vælger du den rette printer

Til hjemmebrug findes der to typer af printere, der har hver sine fordele og ulemper. Valget af printer afhænger af, hvad du skal bruge den til. Det kan dog være svært at overskue de forskellige funktioner og typer, der findes. Derfor får du her en guide til valg af printer, så du finder en, du kommer til at kunne bruge i mange år.

Laser eller inkjet?

De to typer af printere er laserprintere og inkjetprintere. En laserprinter er både god til kontoret og til hjemmebrug. Den er skabt til at udskrive store mængder på én gang, og den er bedre til at udskrive dokumenter end billeder. Printeren er oftest en stor maskine, og derfor kræver den god plads. En inkjetprinter er en mindre printer, men den er både god til at udskrive billeder og dokumenter. En inkjet er derfor en god standard-printer, som kan klare stort set alle opgaver.

Hvad kan bedst betale sig?

En laserprinter er oftest en dyr investering, men kan du bruge alle de funktioner, den har, kan det i langt de fleste tilfælde betale sig at investere i sådan en. En laserprinter bruger nemlig ikke særlig meget blæk per udskrivning, og derfor holder en patron meget længe. En inkjetprinter skal oftere have skiftet blækpatroner, som ofte kan være ret dyre. Så selvom inkjet er det billigere valg, når det gælder selve printeren, kan blækpriserne gøre det til en dyr investering i længden.

Husk blæk

Ligegyldigt hvilken printer, der passer bedst til dig, er det vigtigt, at du husker at købe blæk. I mange butikker kan patronerne være dyre, og det kan være svært at finde den type blæk, du skal bruge. I stedet kan du bestille blæk på nettet, blandt andet kan du se et stort udvalg her, så du slipper for at løbe tør for blæk, der er svær at få fat på.