Værd at overveje, hvis du ønsker at skifte a-kasse

At være med i en a-kasse er til enhver tid et fornuftigt valg. Valget af a-kasse kan imidlertid ændre sig i løbet af livet i takt med blandt andet din arbejds- og uddannelsessituation. Derfor kan der være behov for at skifte a-kasse. Er du en af dem, der går med overvejelserne om at skifte, giver denne lille guide dig nogle gode råd og retningslinjer.

Gode råd til skift af a-kasse

  • Når du skifter a-kasse er det nødvendigt at vide, hvad der er vigtigst for dig. Har du brug for en meget branchespecifik a-kasse, der har kendskab til dit arbejds- eller uddannelsesområde og derfor kan give dig mere relevant sparring og rådgivning end de tværfaglige a-kasser kan give dig? Eller er du mere fokuseret på at finde det billigste alternativ? Uanset hvad er dine prioriteringer er med til at afgøre valget af din næste a-kasse. Vær dog opmærksom på, at jo mere hjælp din a-kasse udbyder, des bedre bliver du forberedt på at håndtere eventuel arbejdsløshed, hvilket gør det nemmere for dig at få søgt job og komme ud på arbejdsmarkedet igen hurtigst muligt.
  • Undersøg mange muligheder. Jo flere a-kasser du gør dig bekendt med, des lettere bliver det at finde den rigtige til dig. Undersøg dine muligheder grundigt, så du ender med at vælge rigtigt første gang. Du behøver ikke at bruge flere timer på at researche – gør i stedet brug af muligheden for at sammenligne a-kasserne online, så du har en enkel og overskuelig oversigt over dine valgmuligheder. Klik her for at bruge en gratis sammenligning af a-kasser.
  • Kontakt a-kasserne. Har du et specifikt problem i forhold til din nuværende a-kasse, er det altid en god idé at tage en snak med dem, før du skifter. Måske hviler dit problem på en misforståelse eller på manglende viden om dine muligheder i din nuværende a-kasse. At kontakte din nuværende a-kasse kan således hjælpe dig til at blive klogere på din nuværende situation og hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal søge efter, hvis du alligevel vælger at skifte a-kasse. Ligeledes gør du klogt i at tage kontakt til de a-kasser, du er interesseret i, for at høre mere om deres tilbud og vilkår som medlem.
  • Læs anmeldelser af a-kasserne. Selvom du kontakter en a-kasse, er det ikke nødvendigvis let at vide, hvordan den egentlig er. Læser du anmeldelser af a-kassen får du en bedre og bredere fornemmelse af deres service og kundehåndtering ud fra andre medlemmers eller tidligere medlemmers oplevelser. Har a-kassen generelt et dårligt ry og behandler medlemmer dårligt, er det værd at overveje en anden a-kasse – også selvom det kan betyde højere priser.
  • Hav de nødvendige informationer klar. At skifte a-kasse indebærer et administrativt arbejde, og selvom det heldigvis ikke er dig, der står for det, skal du stadig kunne videregive følgende oplysninger til din nye a-kasse ed det samme: Navn, CPR-nummer, adresse, telefonnummer, e-mail, nuværende arbejdssituation, bruttoindkomst samt hvilken a-kasse, du har været medlem af tidligere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *