Dyr produktion af iPhone X

Dyr produktion af iPhone X

Som de fleste er bekendte med, udkommer Apple med tre nye iPhones – iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Ligeledes ved de fleste, at især iPhone X ligger i den dyre ende af skalaen, når det kommer til pris på produktet. Denne iPhone kommer nemlig til at koste 8.899 kr. for den billigste udgave af telefonen, og dermed er denne model blandt Apples dyreste iPhones. Modellen lanceres i forbindelse med Apples jubilæum, da det er 10 år siden, den første iPhone kom på markedet. Derfor udtales iPhone X som ”iPhone 10” og altså ikke som ”iPhone eks.” Den høje pris på telefonen skyldes, at den er mere avanceret end nogensinde før – og dette betyder også, at produktionen heraf er dyrere end ellers.

OLED-skærm, stålramme og Face ID

Nogle af de største forandringer på den nye iPhone er skærmen, stålrammen og Face ID. Det er også disse tre aspekter, der er allerdyrest at producere. OLED-skærmen koster 80 dollars at producere, hvilket svarer til omtrent 500 danske kroner. Dette er en meget stor omkostningspost, da tidligere iPhones med LED-skærme ikke koster nær så meget at producere. Stålrammen af den nye iPhone X samt glasset dertil er i bedre kvalitet end førhen. Glasset siges at være 50 % tykkere end tidligere modeller, og denne opgradering samt stålramme koster 53 dollars at producere. Dette er cirka 330 danske kroner. Ydermere har Apple introduceret et nyt system til iPhone X, hvor dit ansigt registreres, analyseres og genkendes med Face ID. Denne funktion kan bruges til at låse telefonen op samt betale med. Face ID-sensorerne koster også en del at implementere i telefonen, og prisen herpå er 25 dollars, hvilket er 155 danske kroner.

Produktionsprisen har en effekt på produktprisen

For at have en god forretning skal man selvfølgelig have en god omsætning på sine produkter og tjene penge på dem. Derfor er det klart, den høje produktionspris betyder, at den nye iPhone X også har en høj pris. Hvis man tager et kig på den dyreste iPhone X, som har 256 GB lagerplads, vil denne koste 1.149 dollars. Dog har Apple, ifølge BGR, omkostninger for cirka 980 dollars pr. iPhone X med 256 GB, da Apple ydermere har 400 dollars i udgifter til produktionen. Dette betyder altså, at Apple i sidste ende kun tjener cirka 170 dollars for hver enkel af de dyreste iPhone X’er. Dette svarer til cirka 1.060 danske kroner. Generelt set er dette en udmærket fortjeneste for hver enkelt vare, men denne indtjening ligger langt lavere, end hvad Apple normalvis tjener pr. iPhone. Så hvis du står i en butik med en iPhone X i hånden, som du overvejer at købe, men prisen holder dig tilbage – så må du huske på, at Apple faktisk tjener mindre pr. salg, end de typisk plejer at tjene. Hvis du gerne vil danne dig et overblik over priserne så tjek iPhone X priser som har et opdateret overblik over priserne.

Det er muligt at forudbestille den eftertragtede iPhone X fra den 27. oktober 2017, og den kan købes fra den 3. november 2017. Efterspørgslen på den avancerede telefon er stor, og derfor er det ikke overraskende, hvis ventelisten bliver lang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *