Er du i tvivl om, hvor din ejendoms skel er placeret?

Er du i tvivl om, hvor din ejendoms skel er placeret?

Det er ikke altid lige let at være ejer af en ejendom. Blandt andet har vigtige oplysninger en tendens til at gå tabt igennem tidens løb, så du ikke nødvendigvis længere kan være sikker på, hvordan alting forholder sig. Har du for eksempel ikke længere et entydigt bevis på, hvor skellet for din grund er placeret, kan det virke en smule håbløst. Måske kan du ikke finde skelpæle nogetsteds, eller måske rækker naboens og din idé om, hvor dette er placeret, ikke til en overensstemmelse. Heldigvis er der råd at hente med en landinspektør.

Landinspektører sørger for sikker skelfastlæggelse

En landinspektør er praktisk indenfor mange områder, og ikke mindst når det handler om emner som skelfastlæggelse eller arealoverførsel. Ved hjælp af blandt andet gamle arkiver, der går langt tilbage i tiden, kan en dygtig landinspektør blandt andet hjælpe dig med at fastsætte dit skels korrekte placering og i samme ombæring hjælpe til med at afmærke det med nye skelpæle, så der ikke fremover behøver være tvivl på området.

Udover at fastsætte, hvor selve din ejendoms skel er placeret, kan en landinspektør også hjælpe til med at ændre rammerne for dette, for eksempel med en arealoverførsel. En arealoverførsel er kort og godt præcis, hvad ordet dækker over, nemlig at overføre noget fra én grund til en anden. Dette kræver naturligvis samtykke fra alle involverede grundejere eller parter, samt desuden en beskikket landinspektør, der sørger for, at alt fungerer og foregår efter bogen. Der er nemlig naturligvis en række love på området, der skal overholdes for at en arealoverførsel kan foregå.

Er du stadig i tvivl om, hvad arealoverførsel indebærer, eller er du blevet nysgerrig på, hvad mulighederne inkluderer, kan du læse mere her: Hvad er arealoverførsel? Der er mange gode informationer og oplysninger at hente om netop dette emne.