Er en robotplæneklipper noget for dig?

Er en robotplæneklipper noget for dig?

Det er lækkert når det bliver sommer. Især når vi også får rigtigt sommervejr. Det havde vi en smagsprøve på i maj og det kunne tyde på, at det kommer tilbage i løbet af ugen. Der er mange fede ting man kan lave om sommeren: tage på stranden, spise is, hygge og grille i haven etc. Og så er der desværre også en tilbagevendende træls aktivitet ved sommeren – man skal slå græs. Det starter faktisk allerede i foråret, men det eskalerer om sommeren. Jeg kan huske en sommer, hvor jeg var nødt til at slå græs, hver anden dag.

Heldigvis kan du undgå at skulle hive græsslåmaskinen frem i tide og i utide. En robotplæneklipper kan nemlig klippe dit græs uden du behøver at gøre noget.

 

Opsætning af robotplæneklipper

Det tager selvfølgelig noget tid at klargøre din have til en robotplæneklipper. Men når det er gjort, behøver du praktisk talt ikke at løfte en finger, når det kommer til at holde græsset nede. For at undgå, at robotten tager på eventyr udenfor din have, skal du sætte kantledning op. Kantledningen laver et usynligt hegn som robotplæneklipperen ikke kan køre igennem. Det skal sættes op om hele det område, hvor du vil have robotplæneklipperen til at slå græs.

Du kan også bruge kantledningen til at fortælle din robot, hvor den ikke skal slå græs. Det vil sige, hvis du har et blomsterbed, som robotten gerne skal køre udenom. Så skal du bare sætte kantledning op, rundt om bedet. Det samme kan du gøre, hvis du har træer på din græsplæne. Dog har mange robotplæneklippere sensorer, som advarer dem før en kollision. Derfor undgår robotten at køre ind i træer, havenisser etc.

 

Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Det er selvfølgelig fordele og ulemper ved både normale græsslåmaskiner og robotplæneklippere. Disse fordele kan være mere eller mindre vigtige for dig. For eksempel, hvis du godt kan lide, at din græsplæne er klippet i et mønster – altså, hvor din græsplæne har fine streger efter klipningen. Så er en robotplæneklipper nok ikke noget for dig. De klipper nemlig ikke din græsplæne i et mønster. De kører rundt på en tilsyneladende formålsløs måde, men det virker for dem.

Hvis miljøet er vigtigt for dig, så skal du måske overveje en robotplæneklipper. De er nemlig mere miljøvenlige end den traditionelle benzindrevne græsslåmaskine, da de kører på el. Derudover kører en robotplæneklipper selv tilbage til opladning, enten hvis den løber tør for batteri eller når den er færdig med at slå græsplænen.

Udover at have sensorer som sikre, at robotten ikke kører ind i ting, så har robotplæneklippere andre sikkerhedsforanstaltninger. For eksempel, hvis en robotplæneklipper bliver løftet, så stopper bladene med at køre. Det vil sige, hvis du har et barn, som pludselig synes det er spændende at løfte robotten op for at undersøge den, så slukker robotten for strømmen til bladene.

 

Der er mange overvejelser du skal gøre dig, før du beslutter dig om en robotplæneklipper er noget for dig. Du kan med fordel undersøge modellerne på marked, se hvilke funktioner, der er vigtige for dig og som passer bedst til din græsplæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *