Hold dit kaffeindtag ved lige – også om sommeren!

Hold dit kaffeindtag ved lige – også om sommeren!

Kaffe er en af danskernes absolut yndlingsdrikke. Det er en uundgåelig væske, når vi mødes og hygger og skal have en snak over en god kop kaffe. Og for nogle er det endda en livsnødvendig ting – især om morgenen. Men snart går vi (forhåbentlig) sommeren i møde, og så er en varm kop kaffe måske ikke det mest forfriskende. Men selvom solens stråler bager, så er kan kaffens koffein-kick stadig være en nødvendighed. Heldigvis er der råd at hente. Du skal blot lære at lave en iskaffe istedet. På denne måde er du sikret en forfriskende drik, der samtidig giver dig den rette energi til dagen. Du kender måske allerede opskriften, ellers kan du finde utallige versioner online. Herunder får du nogle lette tips til den gode kop, som du måske ikke havde tænkt over.

3 tips til den gode iskaffe

  1. Husk den rette mængde vand. Det er vigtigt, at du brygger en stærkere kaffe end normalt, da iskaffe tyndes ud med mælk eller fløde. Her kan opskriften variere. Er kaffen bedst 1:4 eller 1:8? Smag dig frem til den bedste ration.
  2. Find den bedste rist. Du kan eksperimentere dig frem til forskellige ristegrader af kaffebønnerne. Forskellige typer bønner kan give vidt forskellige resultater. Prøv dig frem mellem lys-, mellem- og mørkristede kaffebønner.
  3. Lav dine egne iskaffe-isterninger. Er det en varm sommerdag, ønsker du måske, at din iskaffe skal være ekstra kold. Men hvis du bruger almindelige isterninger lavet af vand, betyder det, at din iskaffe bliver tyndet meget ud. Lav derfor dine egne isterninger ved at fryse en smule af iskaffen ned. På denne måde undgår du tynd og smagsløs kaffe, og du kan køle din iskaffe af, ligeså meget du vil.

 

Anskaf dig det bedste udstyr

Har du lyst til at eksperimentere med iskaffe eller blot almindelig, varm kaffe? Så er det vigtigste at have udstyret i orden. Dette er essentielt, hvis du mener, at kaffe skal være en god smagsoplevelse. Der findes efterhånden et utal af kaffemaskiner på markedet, så det kan være udfordring at finde den rette. Ønsker du mere information se her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *