Kviklån – vejen til hurtige penge

Kviklån – vejen til hurtige penge

Et kviklån giver muligheder for mange flere ting i ens hverdag og der findes i dag et hav af online långiver, der tilbyder attraktive kviklån.

Kviklån er i dag populært som aldrig før og det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der er bedst for ens situation.

I denne artikel vil du finde forskellige faktorer og oplysninger som du skal være særligt opmærksom på, hvis du ønsker at optage et kviklån nu eller fremadrettet.

Hvor meget vil du låne?

Først og fremmest skal du gøre dig overvejelser om, hvor mange penge du ønsker at låne. Størrelsen på dit lån medfører nemlig, at lånet vil blive indekseret i en helt bestemt prisklasse. Derfor koster det flere penge at låne flere penge, hvilket giver god mening.

De forskellige prisklasser har ligeledes vidt forskellige beløbsgrænser og er derfor et udtryk for, hvor meget man kan låne.
Du skal derfor undersøge nøje, hvilke krav låneudbyderne kræver af dig, da beløbsgrænsen indikere, hvem låneudbyderne henvender sig til. Måske du slet ikke vil have råd til at kunne betale dit lån tilbage?

Renten har en betydning

Hører man ordet ”kviklån”, vil de fleste tænke, at det er et lån med tårnhøje renter, der gør lånet til en dårlig forretning på lang sigt, men det behøver nødvendigvis ikke altid at være sådan. Du skal blot være opmærksom på, hvor høj renten er på det lån, som du ønsker at optage.

Det er dog vigtigt for dig selv, at du ikke kun udelukkende fokusere på, at renten skal være så lav som muligt, da det ikke altid kan betale sig.
Du bør i højere grad medtage lånets årlige omkostninger i procent, der også går under navnet ÅOP.

Vælg derfor altid et lån, hvorpå både renten samt ÅOP fremstår klart og tydeligt, så du ikke er i tvivl samt at du kan lægge et budget derefter.

Afbetalingsperioden kan have en indflydelse

Ligeledes bør du være særlig opmærksom på, hvor stor afbetalingsperioden er på dit lån. Afbetalingsperioden på lånet beskriver, hvor lang tid du har til at få tilbagebetalt dit lån igen.
Selvom det kan være attraktiv og fristende at vælge en kort afbetalingsperiode, er det ikke altid den bedste løsning.

Selvom det medfører til en lavere ÅOP at vælge en kortere løbetid, vil du alligevel skulle kalkulere efter, hvorvidt du i hverdagen har plads samt råderum i dit budget til at betale et eventuelt lån af så hurtigt som muligt.

I langt de fleste tilfælde kan det bedre betale sig, at vælge en lidt længere afbetalingsperiode, så du er sikker på, at kunne betale dit lån tilbage igen inden for den given tidsperiode.

RKI

Du må hos mange låneudbydere ikke være registreret i RKI, som er registeret over dårlige betalere i Danmark. Der er dog nogle udbydere på det danske marked, som alligevel tilbyder lån til folk, der står registret i RKI. De vil dog få væsentlige dårligere krav end andre, der ikke er registeret som dårlig betaler.

Den eneste måde du kan komme ud af RKI igen på, er ved at betale dine regninger. Det kan gøres på mange forskellige måder. Har du ikke betalt dine skyldte penge efter 5 år, vil du blive slettet fra RKI, men din gæld vil stadig være der. Derfor anbefales det på det kraftigste, at man får betalt sine penge først og fremmest inden man optager et eller flere andre lån.

Sammenlign kviklån hos flere låneudbydere

En god idé kan ligeledes være, at sammenligne det ønsket beløb hos flere forskellige låneudbydere, da du ofte vil kunne spare dig selv for nogle penge her. Der kan være stor forskel fra udbyder til udbyder, så hvorfor ikke vælge den låneudbydere med den bedste rente?

Desuden har nogle låneudbydere også længere afbetalingsperioder end andre. Dette er essentielt at kigge efter, hvis du f.eks. ønsker en længere afbetalingsperiode på dit kviklån.
Der findes i dag mange forskellige hjemmesider, der sammenligner kviklån. En af dem er Voreslaan.dk, hvor du kan få en gennemsigtighed i hver enkelt udbydere på det danske marked, der tilbyder kviklån til danskerne.

Ansøg om et kviklån

Har du fundet ud af, at du godt kunne tænke dig, at optage et kviklån fra en af de danske låneudbydere, er det blot om at sende en ansøgning af sted. Ofte vil du få svar på din ansøgning inden for 10-60 sekunder.

De eneste krav som du skal opfylde er, at ud ikke står anført i RKI, er 18 år og dermed myndig samt at du har mulighed for at betale dit lån tilbage igen.
Låneudbyderne beder som regel ikke om andre oplysninger eller information end overstående obligatoriske kriterier.

Du slipper derfor for, at du står med hatten i hånden hos din bankrådgiver med årsopgørelser og dårlige argumenter for, hvorfor de skal låne dig penge med et kviklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *