Linkbuilding – derfor er det vigtigt

Linkbuilding – derfor er det vigtigt

Hvad er linkbuilding, og hvorfor er det vigtigt? Du har måske hørt om både linkbuilding og SEO, men aldrig forstået hvad man bruger det til. Dette får du svar på her.
Linkbuilding er et af de vigtigste værktøjer, når man skal have skabt trafik på egen hjemmeside.Vigtigheden skal især understreges, fordi undersøgelser viser, at det er den proces, der har den største indflydelse på en hjemmesides rangering på relevante brugersøgninger. Og det er netop dét, der er målet: at komme til tops på søgemaskinerne.

Linkbuilding – helt kort

Linkbuilding er vigtigt for at skabe trafik på en hjemmeside. Linkbuilding er nemlig ét af de mange underliggende processer indenfor den optimeringsproces der kaldes SEO. Det går ud på, at man gennem mange små processer optimerer sin hjemmeside, således at den bliver rangeret højest på relevante brugersøgninger. Linkbuilding kan deles op i 3 typer: ekstern, intern og udgående.
Ekstern– her gælder det om at skabe links fra andre hjemmesider til sin egen.Anses for at være den vigtigste linkbuilding-kategori.
Intern– denne kategori indenfor linkbuilding går ud på, at man strukturerer sin hjemmeside, undersider og tilhørende links, således at brugere har så let som muligt ved at finde rundt på hjemmesiden.
Udgående– modsat ekstern, går det ud på at skabe links fra egen hjemmeside til andre hjemmesider. Eksterne og udgående links kan fint gå hånd i hånd, da man på denne måde får skabt et samarbejde, der er godt for begge parter.

Fordelen ved linkbuilding

Der er mange fordele ved linkbuilding. Den overordnede fordel, og måske den vigtigste, er den potentielle trafik, denne proces kan skabe. Som før nævnt, så vil man gerne have, at egen hjemmeside placeres så højt som muligt i søgemaskinernes rangeringer.For jo højere placering, jo større chance for, at potentielle brugere klikker sig ind på din side fremfor konkurrenternes. Måden, hvorpå man opnår denne placering, er også vigtig. Man skal nemlig have så mange kvalitative eksterne links som muligt, og på denne måde kan man også opbygge gode arbejdsrelationer. Hvis man f.eks. samarbejder med populære bloggere eller firmaer indenfor eget fagområde, får man ikke bare skabt relevant linkbuilding, men også muligheden for, at fagligt interesserede brugere klikker sig videre til egen hjemmeside.

Værd at vide

Når man vil til tops på søgemaskinernes placeringer, skal man have en masse links og domæner, der fører tilbage til egen hjemmeside. Her er det vigtigt at nævne, at man ikke bare kan gå ind på samtlige sociale medier eller hjemmesider, og bare efterlade et link til sin hjemmeside, da søgemaskinerne anvender bestemte algoritmer, til at fastslå de såkaldte rangeringer. Derfor skal de tilhørende domæner, links, artikler, mm., der fører til din side, være relevante for dit fagområde.Søgemaskinerne tager nemlig både højde for relevans og kvaliteten, af de domæner der linker til din hjemmeside.Derfor vil det også være langt bedre, at få sit link indført på f.eks. den mest besøgte hjemmeside indenfor dit felt, fremfor en masse tilfældige hjemmesider, der hverken er relevante eller særligt besøgte.Hvis du vil vide mere, så læs mere om linkbuilding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *