Ny printer? Dette skal du overveje

Ny printer? Dette skal du overveje

Trænger hjemmekontoret eller din virksomhed til en ny printer? Selvom meget foregår digitalt i dag, er det stadigvæk rigtig dejligt at have en printer i mange situationer. Du kan bruge din printer til at lave hurtige print af billeder eller fødselsdagskort. Mange vigtige dokumenter er også rare at have i en fysisk form, og det er ofte nemmere at læse tunge dokumenter på fysisk papir, end på computeren.

Når du køber en ny printer, er der mange ting, du skal overveje. Først og fremmest skal du finde ud af, hvad dit behov er. Hvad skal din printer kunne, og hvor meget kommer du til at bruge den?

Hvilke muligheder er der?

Printerudvalget kan være lidt af en jungle. Derfor er det en god idé at opstille nogle krav til din kommende printer for at finde frem til den helt rigtige. Her har vi samlet et lille udvalg af funktioner, du skal overveje, om din printer skal kunne:

  • Skal din printer være god til fotoprint, er det en god idé at kigge efter en blækprinter med en separat skuffe til fotopapir.
  • Printerens forbrug er også et væsentligt parameter, man skal huske. Oftest skal du købe printerfabrikantens egne tonere, og det kan blive dyrt i længden. Du kan finde et stort udvalg af toner til printer ved at klikke her. Der er dog også mulighed for at købe billigere toner, som passer til flere modeller, men disse vil ofte være af ringere kvalitet.
  • Hvis dit behov ikke rækker udover et par dokumenter og et foto hist og her, bør du vælge en blækprinter. Hvis du ofte printer, vil det dog være smartere at investere i en laserprinter. Den er dyr at anskaffe sig, men billig i drift.
  • Det samme gælder, når man skal se på printerens hastighed. Hvis du ofte printer og har travlt, er det vigtigt, at den printer hurtigt, imens print til hobbyniveau ikke behøver at have en særlig hastighed.
  • Skal du blot bruge dine prints til eget behov, er kvaliteten måske ikke så vigtig, og du kan vælge en billigere printer. Skal du derimod printe dokumenter, invitationer og billeder til andre, er det afgørende, at dine prints ser ordentlige ud.
  • For mange vil det være en stor fordel at vælge en printer, der også kan scanne og kopirer. Det gør rigtig mange småopgaver meget lettere.

Overvej om din printer skal connectes trådløst via WiFi eller med USB kabel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *