Skal jeg fjerne alger på taget?

Skal jeg fjerne alger på taget?

Indrømmet, alger på taget er ikke særlig pænt. Det er dog uskadeligt. Hvis du vil af med algerne er her lidt om hvad du kan gøre, og hvad du absolut ikke skal gøre.

Skal algerne fjernes?

I de fleste tilfælde er algerne helt uskadelige for taget. Tagets holdbarhed nedsættes på ingen måde og der er heller ikke tale om at algerne “æder” tagstenene. I bliver heller ikke udsat for en øget risiko for fugtskader. Så hvad vedligehold angår er der ingen risiko ved alger på taget. Du bør derfor ikke fjerne algerne, da du kan beskadige taget ved at gå rundt på det og tager du højtryksrenseren i brug gør du taget mere ru – og dermed endnu mere modtagelig for alger. Skal algerne fjernes kan det med fordel varetages af fagfolk.

De har stor erfaring med tagrens af alger og flere giver op til 20 års garanti på deres arbejde.

I stedet for at bekæmpe alger, kan du forebygge at de overhovedet kan opstå.

Hvordan kan du forebygge mod alger?

Ved at vedligeholde taget årligt, forebygger du at algerne kan gro. Er der steder der begynder at skalde af eller nedbrydes, så vil sandsynligheden for algerne kan gro øges kraftigt. Skygge fra store træer og buske bør undgås ved at beskære dem, dermed kan tagfladen nemmere holdes tør hvilket minimerer risikoen for algevækst. Alger elsker nemlig fugt. Du skal undersøge om hvorvidt der er asbest i dit tag, hvis taget er af eternit. Viser det sig at taget indeholder asbest, så skal du kontakte Arbejdstilsynet for nærmere information om hvordan du skal behandle taget mod alger

Sådan skal du IKKE fjerne alger fra taget

Brug aldrig et middel mod alger, der ikke er godkendt til algebekæmpelse. Det er strafbart i henhold til Kemikalieloven. I bedste fald får du en bøde, men i værste fald kan det give op til to års fængsel. SÅ meget vil man alligevel heller ikke af med algerne…

Du bør ikke gå igang med højtryksrenseren, da der er stor fare at beskadige tagmaterialet og skulle det gå helt galt så risikerer du at der kommer vand i på loftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *