Skal jeg melde mig ind i en a-kasse som selvstændig?

Skal jeg melde mig ind i en a-kasse som selvstændig?

Bør jeg melde mig ind i en a-kasse, når jeg er selvstændig? Det spørgsmål stiller mange selvstændige sig. Du er sikkert blevet ringet op af en telefonsælger, der ville sælge dig et a-kasseabonnement. Men er der overhoved nogen god grund til at være med i en a-kasse, når man er selvstændig. Der er masser. Om du vil, skal du selvfølgelig gøre op med dig selv. Men som selvstændig lever man med en økonomisk større risiko, end man gør som lønmodtager, hvorfor det kan være smart med en form for sikring i form af dagpenge.

Du kan få dagpenge, hvis din virksomhed ophører

Går din virksomhed ikke, så kan du få dagpenge, når den ophører eller bliver solgt. Det kræver dog, at du har været medlem af din a-kasse i et år. Har du drevet virksomheden i under 3 år, vil du blive betegnet som lønmodtager, når du skal have dagpenge. Har du drevet den i over 3 år, så vil du blive betegnet som selvstændig. Dagpengesatsen som lønmodtager og selvstændig er forskellig. Som selvstændig kan få dagpenge i 1,5 år, hvor du kan få dagpenge i 2 år som lønmodtager.

Når du modtager dagpenge, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det gør du blandt i form af at søge minimum 2 jobs om ugen, samt tage i mod jobs, der ligger inden for en rimelig afstand af, hvor du bor. Undervejs vil du også skulle til noget vejledning, hvor du har mulighed for at få rådgivning i forhold til din jobsøgning.

Den anden bonus

En anden bonus som selvstændig, som du kan få, mens du driver din virksomhed er nogle af de mange forskellige arrangementer, som a-kassen afholder. Det kan være kurser i forskellige ting, der kan hjælpe dig i dagligdagen med din forretning. Men det kan også være forskellige spændende foredrag med spændende personligheder, som har noget på hjerte. Vælger du at være medlem af en a-kasse, hvor der er fokus på selvstændige, så vil du opleve, at der vil være mange forskellige spændende arrangementer. Til disse arrangementer har du mulighed for at møde ligesindede, og hvem ved. Måske møder du en ny kunde eller en, der kan hjælpe dig med en ny leverandør. Det er altid rart at have nogle at spare med som selvstændig, da man hurtigt kan komme til at føle sig alene.

Som du kan læse, så er der flere fordele ved at være med i en a-kasse som selvstændig. Overvej derfor, om det ikke også kunne være en mulighed for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *