Lær at tage gode billeder – og brug dem til noget!

Lær at tage gode billeder – og brug dem til noget!

Der bliver taget flere billeder i dag end nogensinde før. Det sker særligt i takt med udbredelsen af mobilkameraer, og de er efterhånden blevet så gode, at de fleste mennesker kan klare sig uden et almindeligt kamera. Det betyder, at vi altid har et kamera ved hånden – vi knipser løs hele tiden, og det sætter sine spor på sociale medier, der flyder over af billeder fra hverdag og fest.

Men at tage et godt billede kan være en udfordring. For hvad med lyset, blitzen og baggrunden? Her har vi samlet nogle tips og tricks til, hvordan du kan blive en bedre fotograf.

 

Lys og komposition i et godt billede

Lys er en afgørende faktor i et godt billede. Hvir du bliver godt til at fornemme lyset, vil dine billeder blive meget bedre. Så tænk over, hvad det er for noget lys, du har i motivet, og hvor det kommer fra. F.eks. er naturligt lys bedre end kunstigt lys, og hvis man tager billeder udenfor, bliver resultatet bedre, hvis man stiller sig ind i skyggen.

Vær opmærksom på, at umiddelbart efter solopgang, og inden solnedgang, får lyset en helt særlig kvalitet, som ofte giver meget flotte billeder.

Hvis du er i tvivl om blitzen, så slå den hellere fra – ofte gør den ikke noget godt for billedet.

Når du så har ventet hele dagen på at tage det perfekte gruppebillede, og lyset endelig falder gyldent over alle vennerne, er det td til at tænke over kompositionen. Her må gerne være både forgrund, mellemgrund og baggrund i billedet, for hvis der er flere lag i motivet, får billedet dybde. Leg med perspektivet, og tænk på om du fotograferer motivet nede- eller oppefra. Ofte bliver resultatet mest naturligt, hvis du selv er i samme niveau.

 

Få noget ud af dine billeder

Hvis der først går sport i at tage gode billeder, kan man hurtigt få fyldt sit kamera op. Næste udfordring bliver, hvad billederne skal bruges til. Se mere her, og få inspiration til hvordan du f.eks. kan få lavet din egen fotokalender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *